Aanbieding Abonnees

Koop wijn met korting

Abonnees van Italië Magazine bestellen met korting wijnen bij wijnimporteur Anfors Imperial.
Voor alle wijnen geldt: 6 flessen voor de prijs van 5!

Bestel nu!

Ga naar www.anfors-imperial.com/italiemagazine, registreer je en maak een keuze uit het aanbod. Alle wijnen zijn per fles te bestellen waarbij geldt 6=5, bestel 6 flessen en betaal er 5. Bij flessen met verschillende prijzen wordt een korting van 16,67 procent berekend over het totaalbedrag van de 6 flessen.

Deze aanbieding geldt alleen voor betalende abonnees van Italië Magazine. Nog geen abonnee? Ga naar www.italiemagazine.nl/abonneren en kies een abonnement. Na betaling van je abonnement kun je gebruikmaken van deze korting bij Anfors Imperial.

 

De tip van Hans Bijvoets, eigenaar van Anfors Imperial

“In Trentino-Alto Adige, de meest noordelijke regio van Italië, maken ze deze droge witte wijn van de moscato giallo, de ‘gouden’ muskaatdruif. Om preciezer te zijn van de Pfefferer, die zijn naam dankt aan de spicyness van deze variant. Dat levert een heerlijk geurende, elegante en intense wijn op uit de provincie Trentino. Een eeuwig jonge, frisse en delicate wijn die ideaal is als aperitief op een zonovergoten Dolomietenterras, maar ook gewoon in de tuin bij u thuis op een fijne zomeravond uitstekend zal smaken.
De wijn wordt gemaakt door een cooperativo met de ongewone naam Colterenzio Schreckbichl. In 1961 begonnen door 28 wijnboeren en nu al 300 deelnemers sterk, geldt dit samenwerkingsverband als het beste van de regio, en zelfs als het beste van Italië. Ook al is het totaaloppervlak van 320 hectare erg groot, de wijnboeren maken er prachtige wijnen door een dichte aanplant met een laag rendement. De druiven worden met de hand geoogst en enkele maanden vergist in roestvrijstalen tanks. De productie is ook nog eens ‘groen’, want veel van de energie en warmwaterbehoefte wordt gewonnen via zonnepanelen.
Ondanks de medewerking van al die lokale producenten is de Colterenzio toch ook een soort familiebedrijf, want Luis Raifer, die in 1979 aantrad als directeur, gold als de ‘professor’ van de oenologie in Alto Adige. Zijn zoon Wolfgang die het in 2010 van hem overnam en tot voor kort directeur was had zijn lessen goed in de oren geknoopt. Hij werkte samen met expert-wijnmaker Martin Lemayr.

Deze lichtvoetige zomerwijn van de oogst 2017 met 12,5 % alcohol hoef je niet meteen te drinken, je kunt hem gerust twee jaar bewaren in je wijnkelder. Licht gekoeld gaat hij ook heel goed samen met pittige hors d’œuvres en visgerechten.”

Prijs per fles € 13,25.

 

Italië Magazine editie 4 2018

Italië Magazine editie 4 2018

Italië Magazine Restaurant van het Jaar Verkiezing

Italië Magazine Restaurant van het Jaar Verkiezing

Koop Kaarten

banner-rvhj-lezers

banner-rvhj-lezers

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Advertentie

Koffiecentrale

Koffiecentrale

Italië Magazine Agenda en Scheurkalender 2019

Italië Magazine Agenda en Scheurkalender 2019

Sardinia 4 All

Sardinia 4 All