Magazine

Nr. 2, 2024

  • Wijnroute per fiets + prachtige bergwandeling in Zuid-Tirol
  • Susans culinaire tips voor Modena
  • 10 topterrassen with a view  in Rome
  • Nederlands stel vindt het geluk in Napels
  • Recepten uit  Italopop, een kookboek met een twist
  • Portret van de schatrijke markiezin Luisa Casati
  • Isola del Garda, een magische plek in het Gardameer.

Nr. 1, 2024

  • Susans culinaire tips voor Rimini en Ravenna
  • Interviews met 9 Nederlandse B&B-eigenaren
  • Wandelen door Etruskische gangenstelsels
  • Recepten uit Brutto  én uit Veganissima
  • De kus  van schilder Francesco Hayez had een revolutionaire boodschap
  • De inschrijving voor de verkiezing van het Restaurant van het Jaar is geopend!
  • Op bezoek bij wijnmaker Ed Spetter in Toscane
  • Winterse reportages uit Cuneo en de Val di Fassa

Nr. 6, 2023

  • Historie, magie en mysterie in Turijn
  • Susans Culinaire Little Black Book: Bolzano en Trento
  • Op bezoek in het hoofdkwartier van de carabinieri
  • Authentieke restaurants in Siena
  • Recepten uit Amalfi door Ursula Ferrigno
  • Danseres Leontine Snel woont al vele jaren in Rome
  • De platte pet uit Sicilië is eigenlijk een Engelse vondst

Nr. 5, 2023

Genieten van la dolce vita en Gemütlichkeit in zomers Zuid-Tirol
Boemelen rond de Etna, van bergdorp naar bergdorp
Susan Culinaire Little Black Book: Vicenza en Treviso
Op bezoek in het Italië Magazine Restaurant van het Jaar  2023: Aroma
Nieuwe ontwerpen op de Salone del Mobile, de Milanese meubelbeurs
Pastarecepten van restaurant Toscanini
Tentoonstelling Julius Caesar in H’ART Museum (voorheen Hermitage)
Museo Agostinelli: van paraplu’s en wereldbollen tot Afrikaanse maskers

 

 

 

Nr. 4, 2023

  • Wie zijn de winnaars van onze restaurantwedstrijd?
  • Feestelijke selectie van sagre en festivals in Italië deze zomer
  • De leukste adresjes binnen de muren van Lucca
  • Zuidwest-Sicilië: prachtige stranden, charmante dorpjes en Griekse tempels
  • Op bezoek in Collodi: het thuis van Pinokkio
  • De bewogen geschiedenis van de bouw van Turijns Mole Antonelliana
  • Recepten uit Milaan en Lombardije

Nr. 3, 2023

  • Prachtige autoroute van Ferrara naar Ravenna
  • Parma biedt veel meer dan heerlijke prosciutto en Parmigiano Reggiano
  • Interview met Andrea Vreede, Vaticaan-kenner en -correspondent
  • Een historische treinreis door Abruzzo
  • De Castelli Romani, al eeuwenlang een favoriet van de Romeinen
  • Smakelijke, eenvoudige recepten uit de Saladebijbel
  • Portret van de futuristische schilder en beeldhouwer Umberto Boccioni

Nr. 2, 2023

  • Het paradijselijke noorden van Sardinië
  • Adriatisch Puglia, van Bari tot Otranto, plus een uitstapje naar Lecce
  • Tullio Masoni uit Reggio Emilia heeft ’s werelds kleinste wijngaard
  • Recepten van de Pasta Grannies: de oma’s geven hun culinaire geheimen prijs
  • De zolder van de Chiesa Nuova in Rome diende als camera obscura
  • De triomftocht van Rosalba Carriera (1673-1757) met miniaturen en pastelportretten
  • Het langzame leven: Laura Bronkers organiseert retreats in Puglia

 

Nr. 1, 2023

  • Prachtige zeegezichten, eenvoudig eten en markante mensen in Calabrië
  • Een verblijf in Villa Abbondanzi, vlakbij de beroemde mozaïeken van Ravenna
  • Op speurtocht in Novara en omgeving naar het heksenverleden
  • Traditionele Toscaanse recepten
  • Susan van Deth geeft haar gastronomische tips voor Bologna
  • Jayden Oosterwolde verruilde FC Twente voor Parma Calcio 1913
  • In gesprek met Fabio Zaffagnini die 1000 rockmusici samenbracht in Cesena
  • Amedeo Modigliani: het korte, krachtige leven van een begenadigd kunstenaar

 

 

Nr. 6, 2022

  • Op bezoek bij Roberto Payer in Lucca
  • Claudia van Zon runt de pizzeria op het landgoed van Sting
  • Val Camonica, een geheimtip tussen het Lago d’Iseo en de Alpen
  • Susan van Deth deelt deze keer haar culinaire tips voor Milaan
  • Het grootste park van Rome is nauwelijks bekend bij toeristen
  • 25 jaar na zijn dood wordt Gianni Versace geëerd in het Groninger Museum
  • Italiaans streetfood, recepten van Annet Daems
  • Adembenemende klimplekken op korte afstand van Rome

Nr. 5, 2022

  • Portret van het Italië Magazine Restaurant van het Jaar: Pianeta Terra
  • Op pad in de mooiste vallei van Toscane, de Valle d’Orcia
  • De (geheime) culinaire adresjes van Susan van Deth in Rome
  • De westoever van het Gardameer, van Limone tot Salò
  • Ellen Hidding, Nederlandse presentator op de Italiaanse tv
  • Interview met Donna Leon ter gelegenheid van haar 80ste
  • Nieuwe ontwerpen van de Milanese meubelbeurs

Nr. 4, 2022

  • Zomer op chic Capri, een eiland met vele gezichten en een absurd mooie zee.
  • Susan van Deth deelt deze keer haar (geheime) culinaire adresjes in Florence.
  • Jachthavens en dorpen aan de kust van Trieste tot Lignano Sabbiadoro.
  • De kleuren en geuren van het eilandje Ventotene voor de kust van Lazio.
  • Al tientallen jaren is de antiekmarkt van Arezzo een begrip.
  • De Nederlandse herderin Daphne vond haar plek op een berg in Ligurië.
  • Recepten van Raffaela Amato met als inspiratiebron de Vesuvius.

Nr. 3, 2022

  • Een roadtrip door Abruzzo. Van Gran Sasso, tot witte stranden en L’Aquila.
  • Susan van Deth deelt haar (geheime) culinaire adresjes in Venetië.
  • Twee meren, een stoer kasteel en een bos vol kunst in Valsugana, Trentino.
  • Een van de interessantste parken van Rome, Villa Torlonia.
  • Zoete recepten uit La vita è dolce van chef-kok en illustrator Letitia Clark.
  • Punto Arte Festival: muziek en lekker eten in een sprookjesachtig decor.
  • Pasta alla Norma, recept en het verhaal erachter.

 

Nr. 2, 2022

  • Glamour aan de Amalfikust, authenticiteit in de Cilento
  • In stijl aan het Lago di Como: op de fiets, per boot en watervliegtuig
  • Interview met Rita Boncompagni Ludovisi wier villa geveild wordt
  • Twee prachtige tuinen in Palermo met een bijzondere historie
  • Interview met en recepten van Jadis ‘the Lemon Kitchen’ Schreuder
  • Liefdesproblemen? Schrijf aan de Julia’s in Verona
  • Een Sardijnse schapenkaas werd de trots van het Toscaanse Pienza

Nr. 1, 2022

  • Hoe een Nederlands stel van een bouwval een luxe B&B maakte
  • Recepten uit De Zilveren Lepel vegetarisch
  • Topadressen op het eiland Ischia, een groen lusthof in zee
  • De genomineerden voor Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2022
  • De controverse rond de bouw van het Vittoriano in Rome
  • Al 7 generaties maakt de familie Nardini grappa
  • De Colli Euganei, groepje heuvels in de Po-vlakte
  • De wijnen van het huis Argiano behoren tot de beste van Italië

Nr. 6, 2021

  • Op pad met schrijver Paolo Giordano in zijn woonplaats Rome.
  • Recepten met de witte truffel van Alba.
  • Een prachtige B&B van een Vlaams gezin in Toscane.
  • De winnaars van de fotowedstrijd!
  • Een eldorado in het noordwesten van Elba, Capo Sant’Andrea.
  • Net buiten Rome bevindt zich het lustoord van keizer Hadrianus, de Villa Adriana.
  • Nieuws van de Milanese meubelbeurs Salone del Mobile.

 

Nr. 5, 2021

  • Een stad in transformatie: nieuwe en oude hotspots in Milaan
  • Een smakelijke roadtrip door de Chianti Classico
  • Loungen aan het Lago d’Idro plus de stad Brescia
  • Kastelenroute in de Oltrepò Pavese
  • Verzot op Venetië, kunst en mannen: Peggy Guggenheim
  • Nieuwe rubriek: koken met Susan
  • Vespa bestaat 75 jaar. Een eerbetoon
  • De Tarottuin van Niki de Saint Phalle in Toscane

 

Nr. 4, 2021

  • Fietsen door Emilia-Romagna met heuvels en uitzicht op zee
  • Een panoramische autoroute door het Montefeltro-gebergte
  • Pantelleria, het meest exotische eiland van Italië
  • Susan van Deth probeert vanuit Padua het Italiaanse ontbijt te veranderen
  • Tips van Susan voor een bezoek aan haar woonplaats
  • De Italiaanse keuken met een Zeeuwse twist: recepten van Sergio Herman
  • Hoe de wraakzuchtige ‘Lady Gucci’ haar ex-man liet vermoorden
  • De metrostations van Napels zijn een ‘openlucht’museum

Nr. 3, 2021

  • Ontdek de schoonheden van de kust van Lazio zoals Gaeta, Sabaudia en Sperlonga
  • De boom in: enkele van de mooiste tree houses, van noord tot zuid
  • Een afwisselende roadtrip: van Bergamo (via een fraaie omweg) naar Brescia in drie dagen
  • De aantrekkelijkste badplaatsen van Italië gekozen door Paola van Dam
  • Topkunst met tegeltjes: de Fondazione Bisazza bij Vicenza
  • Interview met twee chef-koks uit Genua. Met traditionele recepten!
  • De duurzame Duivelsvallei – Alta Val di Cecina – in Toscane

Nr. 2, 2021

  • De bloedmooie kustlijn van de Riviera di Levante
  • Een paradijs in Puglia: de Alchimia Collection
  • In gesprek met twee Italiaanse chefs van toprestaurants in Nederland
  • Zowel het palazzo als de collectie zijn spectaculair: Galleria Borghese in Rome
  • Recepten uit de keuken van Trentino
  • De bijzondere sculpturen van Arnaldo Pomodoro
  • Op en rond de Etna; natuurgeweld, heerlijke wijnen, de lekkerste pistache

Nr. 1, 2021

  • Het Rome van de Romeinen, dé adresjes
  • Toscaanse B&B Locanda Toscanini, gerund door Nederlanders
  • Quadraro, Romeinse buitenwijk met historie en streetart
  • De mooiste wellnesshotels in de bergen
  • Recepten uit de keuken van de Eeuwige Stad
  • In 2021 is het 700 jaar geleden dat Dante overleed
  • ‘La vita davanti a sé’: zwanenzang van Sophia Loren

Nr. 6, 2020

  • Het Florence van de Ferragamo’s. Met de fijnste adressen in de stad
  • Op bezoek bij La Vecchia Scuola, de B&B van Jurgen en Gonnie Linssen in Le Marche
  • Interview met en recepten van Luna Trapani, schrijfster van ‘Veganista’
  • Geheimen van Genua: suggesties voor een 2de, 3de, Xste bezoek aan de stad
  • Een liefdesaffaire die de wereld schokte: Ingrid Bergman & Roberto Rossellini
  • In ‘Mafiopoli’ beschrijft Sanne de Boer de macht van de Calabrese maffia ’Ndrangheta. Wij spraken haar
  • 60 jaar designklassiekers van de Salone del Mobile

Nr. 5, 2020

  • Op bezoek in B&B Palazzo Giusti: het thuis van decorontwerper Roel Schneemann
  • In gesprek met Albiera Antinori, de 26ste generatie wijnmakers, in hun hypermoderne cantina
  • Portret Elsa Schiaparelli, de grootste modeontwerpster van het interbellum
  • Even iets anders dan de Eeuwige Stad? Fijne eetadressen rondom Rome
  • Actief genieten in het mondaine Limone sul Garda
  • Recepten uit ‘De Zilveren Lepel – Classic’

Nr. 4, 2020

  • 30 jaar Italië Magazine, 30 favorieten van de hoofdredacteur
  • 10 charmante eetgelegenheden in Bologna
  • Cavallino-Treporti, wandel- en fietsparadijs in de Venetiaanse lagune
  • Novanta, het ‘off the grid’-hotel in Toscane van een Nederlandse vriendengroep
  • Castello di Postignano, van spookstadje tot droomkasteel
  • Frisse recepten met citroen + heerlijks uit de Sardijnse keuken
  • We stellen voor: onze nieuwe columnist Roeland Scholtalbers

Nr. 3, 2020

  • Zomers genieten in de Valle d’Aosta
  • Botanische tuin met mooie uitzichten over Rome
  • Le Marche in 12 ambachten
  • De beste eetadresjes in Italië, deel II
  • Het iconische Caffè Florian aan de Piazza San Marco
  • Een ode aan filmregisseur Federico Fellini
  • Recepten van Italiaanse oma’s, de ‘Pasta Grannies’ op sociale media

Nr. 2, 2020

  • Pizza-tour in Napels en ontspannen op Procida
  • De charme van het noordwesten van Sardinië
  • Marsala op Sicilië: de stad en zijn zoete, versterkte wijn
  • Marcello Dudovich, verbeelder van de belle époque
  • Historische winkels in het centrum van Rome
  • Casa Valle Erro: luxueus logeren bij Nederlanders
  • Ontspanning, wellness én truffels in de Val d’Orcia

Nr. 1, 2020

  • op bezoek bij het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2019, het Maastrichtse Gio’s Cucina Casalinga
  • een wandeling langs de Via del Volto Santo in Toscane
  • shoppen (en eten en drinken) in stijl in Milaan, Rome en Florence
  • 11 nieuwe en bijzondere musea
  • portret van motorcoureur en publiekslieveling Valentino Rossi
  • slapen bij de boer, een mooi alternatief voor de wintersport
  • de bijzondere stoffen van Fortuny, de magiër van Venetië.

Nr. 6, 2019

  • Insidertips: 150 restaurants in Italië, deel I
  • Stadsgids Trapani
  • Het bijzondere verhaal van spumante Ferrari
  • Recepten van Restaurant Mario uit Neck
  • Pavia & Vigevano, twee steden onder de rook van Milaan
  • ‘Geheim’ museum in Florence: Museo Stibbert
  • Rosita Steenbeek en een ijsjesdief

Nr. 5, 2019

  • De nominaties voor onze restaurantwedstrijd
  • Thuis bij Jan en Babette Cremer in Umbrië
  • Het Lago Maggiore en de Isole Borromee
  • Onze keuze van 20 bijzondere hotels in vier steden
  • Een dorp in de Eeuwige Stad: Garbatella
  • Citytrip Montalcino en de Val d’Orcia
  • Op culinaire reis in de Abruzzo met Antonella Barbella
  • Nieuwe ontwerpen van de meubelbeurs Salone del Mobile

Nr. 4, 2019

  • Onze keuze: 11 mooiste plekken in Umbrië
  • De twee kusten van de Salento, plus Lecce
  • Het ‘kasteeltje’ van Michael en Fijtje Lothmann in Piemonte
  • Citytrip Rimini: stad met twee gezichten
  • Siciliaanse recepten met citrusvruchten
  • De spectaculaire roof van de Mona Lisa
  • Nuraghi, de prehistorische trots van Sardinië
  • Tips, adressen, nieuwtjes en columns

Nr. 3, 2019

  • Onze keuze van 25 B&B’s in Toscane, Umbrië en Le Marche
  • Het wilde westen van Sardinië, ongerepte stranden en ruige natuur
  • Vicenza, stad van renaissance-architect Andrea Palladio
  • De tien mooiste klassieke koffiehuizen in Triëste
  • Het goud van de Amalfikust: ‘colatura di alici di Cetara’
  • Restaurantwedstrijd: de inschrijving is geopend!
  • Recepten uit ‘Grandi gusti’ van Katie Perla
  • ‘Sprezzatura’, Italiaanse schilderkunst 1850-1910 in Assen

Nr. 2, 2019

  • Recepten van Restaurant Mario uit Neck
  • Het Toscane van Giacomo Puccini
  • De Eolische eilanden Lipari en Stromboli
  • Trentino, van de Dolomieten tot de stad Trento
  • Citytrip Catania
  • Aaron Deckers brengt Italië aan de stroopwafel
  • Hollywoodster Rudolph Valentino, de latin lover uit Puglia
  • Het Italië van Rick Nieman, een interview

Nr. 1, 2019

  • B&B Follonico, het Toscaanse lustoord van een Italiaans-Nederlands stel
  • Een bezoek aan Matera, Culturele Hoofdstad van Europa 2019
  • Op het eilandje Mazzorbo in Venetië wordt een unieke wijn gemaakt
  • Een gastronomische roadtrip door Piemonte
  • Groeten uit Italië van: Filomena Uffing
  • De Utrechtse navolgers van Caravaggio
  • Mozzarella uut Twente
  • Recepten van Maroeska – Heel Holland bakt – Metz

Nr. 6, 2018

  • Het verrassende achterland van Napels
  • Op pad met Ilja Leonard Pfeijffer in Genua
  • Citytrip naar fietsstad Ferrara
  • Portret van de winnaar van de juryprijs: Risto Enoteca PepeNero
  • Recepten van maestro Antonio Carluccio
  • De Nederlandse historie van Livorno
  • Wijn maken in Toscane met Mozarts muziek
  • Groeten uit Italië: de tulpentuin bij Milaan van Edwin & Nitsuhe

Nr. 5, 2018

  • De Versiliakust: van Forte dei Marmi tot Viareggio
  • Fietstocht door Friuli
  • Na een grondige restauratie is Pompeï als herboren
  • Interview met driesterrenchef Enrico Crippa
  • Citytrip Lucca
  • De ‘verticale bossen’ van architect Stefano Boeri
  • Nieuwe ontwerpen van de Milanese meubelbeurs
  • Eenvoudige, maar heerlijke pastarecepten

Nr. 4, 2018

  • Een ontdekkingstocht rondom het Gardameer
  • Costa Smeralda en La Maddalena: de luxe kant van Sardinië
  • Stem op je favoriet voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2018
  • Citybreak Viterbo, ‘stad van de pausen’
  • Aperitivo in Turijn – met de beste adressen
  • Tuin La Foce in Toscane
  • Recepten uit de Calabrese keuken
  • De Grand Tour – met tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam

Nr. 3, 2018

  • Verrassingen van de Veneto, van Verona tot het Gardameer
  • Citytrip Palermo, Culture Hoofstad van Italië 2018
  • Interview met Rino Barillari, paparazzo van het eerste uur
  • FICO Eataly, het grootste ‘foodpark’ ter wereld
  • Portret van hip en trendy modemerk Vivetta
  • Riva, producent van de beroemdste speedboten ter wereld
  • Toscaanse recepten van Giancarlo en Katie Caldesie
  • Country House Montali: Vega-pioniers in Umbrië

Nr. 2, 2018

  • Sardinië: Cagliari, witte zandstranden en ruige natuur bij Tertenia
  • Toscane, een reis in een halve cirkel om Florence
  • Citybreak naar het charmante Parma
  • Smullen in Rome, deel 2
  • Portret van het iconische motormerk Moto Guzzi
  • Interview met Bibi Segaar, een Haagse in de ‘Marcuzzo’
  • Recepten van Massimo Bottura & friends

Nr. 1, 2018

  • Koken, eten en genieten aan de voet van de Etna
  • Nieuwe serie: citybreaks. Als eerste Ascoli Piceno
  • Winterse genoegens in Zuid-Tirol
  • Bijzondere restaurants in Rome, deel I
  • Recepten uit Venetië
  • Model in Milaan: Barbara Snellenburg
  • Mr. Okay maakt zijn 30ste nieuwjaarsduik in de Tiber
  • Maurizio Cattelan, enfant terrible in de kunst

Nr. 6, 2017

  • Milaan heeft zichzelf opnieuw uitgevonden
  • Terra delle Gravine, het Arizona van Italië
  • Recepten van culi-paradijs Eataly
  • Uitreiking van de restaurantprijs
  • Op bezoek bij de winnaar: Eatmosfera
  • Drie zussen met een iconisch modehuis
  • Nieuw: serie portretten van Nederlanders in Italië
  • De comeback van inheemse Italiaanse varkenssoorten

Nr.5, 2017

  • Ambacht, traditie en natuurlijk heerlijk eten in Le Marche
  • Udine en schilder Tiepolo, San Daniele en zijn ham
  • ‘Zomersporten’ in Livigno, het taxfree paradijs in de Alpen
  • Nieuws van de Salone del Mobile, de meubelbeurs in Milaan
  • Recepten van Big Mamma
  • Een ode aan Renzo Piano, de architect van de lichtheid
  • Villa Borghese, het groene hart van Rome

Nr. 4, 2017

  • Het mooie platteland van Lazio buiten Rome
  • La Fenella verrees door Nederlanders als een feniks uit de as
  • Onze keuze van een zestal fantastische eilanden
  • In alle rust fietsen door de Eeuwige Stad
  • De genomineerden voor onze restaurantwedstrijd
  • Een ode aan de legendarische Gina Lollobrigida die 90 wordt
  • Recepten uit de nieuwste ‘Zilveren Lepel’: Napels en de Amalfikust

Nr. 3, 2017

  • Een culinair bezoek aan Bologna
  • Esquilino, de zevende heuvel van Rome
  • Casanova di Neri, de allerbeste Brunello?
  • Florence, de bakermat van de florijn (en het bankieren)
  • De mondaine charme van Portofino
  • Heerlijke recepten uit de Siciliaanse keuken
  • Handgemaakt schoeisel (en tassen) van de Fratelli Rossetti
  • Totò, portret van een briljant komiek

Nr. 2, 2017

  • De kliffen van de Gargano. Een schiereiland dat verdient ontdekt te worden.
  • Cityhoppen in Umbrië
  • ’s Werelds oudste hortus botanicus vind je in Padua
  • Slapen bij Oranjes, familie van onze koning
  • Het dorp Civita di Bagnoregio brokkelt langzaam af
  • Recepten voor zonnige taarten en paasrecepten
  • Caspar van Wittel introduceerde de vedute in Venetië
  • Jacovitti, de beste cartoonist van Italië

 

Nr. 1, 2017

  • Op culinaire ontdekkingstocht door Calabrië
  • Die andere lagune: antiek Aquileia en lieflijk Grado
  • De schoonheid van verval, foto’s van verlaten gebouwen
  • Logeren in luxe in een modehotel
  • De overstroming van de Arno: 50 jaar later
  • Feestelijke recepten
  • Winter in Trentino
  • Het Politieautomuseum in Rome

Nr. 5, 2016

  • Venetië voorbij: Treviso en omgeving, eeuwenoude traditie, bouwkunst en grappa
  • De Romeinse wijk Ostiense verenigt oud en modern, industrieel en klassiek
  • Op bezoek bij Da Braccini, het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2016
  • Het paleis van de president in Rome, het Quirinaal, opent zijn deuren
  • Eenvoudige, smakelijke pastarecepten van de Spaghetteria-restaurants
  • Ook ondergronds weet Napels te verrassen
  • Paisley-motieven zijn een rode draad in de ontwerpen van modehuis Etro
  • Start en aankomst van de Mille Miglia, maar bovendien een stad met een rijke historie: Bresci

Nr. 4, 2016

  • Lichamelijke inspanning en Barolo, truffels en Slow Food in Piemonte
  • Bergamo, een stad met twee gezichten
  • In de voetsporen van Napoleon op Elba
  • Room with a view: Hotel Villa Massa bij Florence
  • Smaken van de meren: vier recepten
  • Fra Bartolommeo in Boymans Van Beuningen
  • Kunstverzameling van de oprichter van Max Mara
  • Nieuws uit Milaan van de Salone del Mobile

Nieuwsbrief

Advertentie

Bezoek Italië, Emilia Romagna

instagram