Magazine

Nr. 1, 2021
- Het Rome van de Romeinen, dé adresjes
- Toscaanse B&B Locanda Toscanini, gerund door Nederlanders
- Quadraro, Romeinse buitenwijk met historie en streetart
- De mooiste wellnesshotels in de bergen
- Recepten uit de keuken van de Eeuwige Stad
- In 2021 is het 700 jaar geleden dat Dante overleed
- ‘La vita davanti a sé’: zwanenzang van Sophia Loren

Nr. 6, 2020
- Het Florence van de Ferragamo’s. Met de fijnste adressen in de stad
- Op bezoek bij La Vecchia Scuola, de B&B van Jurgen en Gonnie Linssen in Le Marche
- Interview met en recepten van Luna Trapani, schrijfster van ‘Veganista’
- Geheimen van Genua: suggesties voor een 2de, 3de, Xste bezoek aan de stad
- Een liefdesaffaire die de wereld schokte: Ingrid Bergman & Roberto Rossellini
- In ‘Mafiopoli’ beschrijft Sanne de Boer de macht van de Calabrese maffia ’Ndrangheta. Wij spraken haar
- 60 jaar designklassiekers van de Salone del Mobile

Nr. 5, 2020
- Op bezoek in B&B Palazzo Giusti: het thuis van decorontwerper Roel Schneemann
- In gesprek met Albiera Antinori, de 26ste generatie wijnmakers, in hun hypermoderne cantina
- Portret Elsa Schiaparelli, de grootste modeontwerpster van het interbellum
- Even iets anders dan de Eeuwige Stad? Fijne eetadressen rondom Rome
- Actief genieten in het mondaine Limone sul Garda
- Recepten uit ‘De Zilveren Lepel – Classic’

Nr. 4, 2020
- 30 jaar Italië Magazine, 30 favorieten van de hoofdredacteur
- 10 charmante eetgelegenheden in Bologna
- Cavallino-Treporti, wandel- en fietsparadijs in de Venetiaanse lagune
- Novanta, het ‘off the grid’-hotel in Toscane van een Nederlandse vriendengroep
- Castello di Postignano, van spookstadje tot droomkasteel
- Frisse recepten met citroen + heerlijks uit de Sardijnse keuken
- We stellen voor: onze nieuwe columnist Roeland Scholtalbers

Nr. 3, 2020
- Zomers genieten in de Valle d’Aosta
- Botanische tuin met mooie uitzichten over Rome
- Le Marche in 12 ambachten
- De beste eetadresjes in Italië, deel II
- Het iconische Caffè Florian aan de Piazza San Marco
- Een ode aan filmregisseur Federico Fellini
- Recepten van Italiaanse oma’s, de ‘Pasta Grannies’ op sociale media

Nr. 2, 2020
- Pizza-tour in Napels en ontspannen op Procida
- De charme van het noordwesten van Sardinië
- Marsala op Sicilië: de stad en zijn zoete, versterkte wijn
- Marcello Dudovich, verbeelder van de belle époque
- Historische winkels in het centrum van Rome
- Casa Valle Erro: luxueus logeren bij Nederlanders
- Ontspanning, wellness én truffels in de Val d’Orcia

Nr. 1, 2020
- op bezoek bij het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2019, het Maastrichtse Gio’s Cucina Casalinga
- een wandeling langs de Via del Volto Santo in Toscane
- shoppen (en eten en drinken) in stijl in Milaan, Rome en Florence
- 11 nieuwe en bijzondere musea
- portret van motorcoureur en publiekslieveling Valentino Rossi
- slapen bij de boer, een mooi alternatief voor de wintersport
- de bijzondere stoffen van Fortuny, de magiër van Venetië.

Nr. 6, 2019
- Insidertips: 150 restaurants in Italië, deel I
- Stadsgids Trapani
- Het bijzondere verhaal van spumante Ferrari
- Recepten van Restaurant Mario uit Neck
- Pavia & Vigevano, twee steden onder de rook van Milaan
- ‘Geheim’ museum in Florence: Museo Stibbert
- Rosita Steenbeek en een ijsjesdief

Nr. 5, 2019
- De nominaties voor onze restaurantwedstrijd
- Thuis bij Jan en Babette Cremer in Umbrië
- Het Lago Maggiore en de Isole Borromee
- Onze keuze van 20 bijzondere hotels in vier steden
- Een dorp in de Eeuwige Stad: Garbatella
- Citytrip Montalcino en de Val d’Orcia
- Op culinaire reis in de Abruzzo met Antonella Barbella
- Nieuwe ontwerpen van de meubelbeurs Salone del Mobile

Nr. 4, 2019
- Onze keuze: 11 mooiste plekken in Umbrië
- De twee kusten van de Salento, plus Lecce
- Het ‘kasteeltje’ van Michael en Fijtje Lothmann in Piemonte
- Citytrip Rimini: stad met twee gezichten
- Siciliaanse recepten met citrusvruchten
- De spectaculaire roof van de Mona Lisa
- Nuraghi, de prehistorische trots van Sardinië
- Tips, adressen, nieuwtjes en columns

Nr. 3, 2019
- Onze keuze van 25 B&B’s in Toscane, Umbrië en Le Marche
- Het wilde westen van Sardinië, ongerepte stranden en ruige natuur
- Vicenza, stad van renaissance-architect Andrea Palladio
- De tien mooiste klassieke koffiehuizen in Triëste
- Het goud van de Amalfikust: ‘colatura di alici di Cetara’
- Restaurantwedstrijd: de inschrijving is geopend!
- Recepten uit ‘Grandi gusti’ van Katie Perla
- ‘Sprezzatura’, Italiaanse schilderkunst 1850-1910 in Assen

Nr. 2, 2019
- Recepten van Restaurant Mario uit Neck
- Het Toscane van Giacomo Puccini
- De Eolische eilanden Lipari en Stromboli
- Trentino, van de Dolomieten tot de stad Trento
- Citytrip Catania
- Aaron Deckers brengt Italië aan de stroopwafel
- Hollywoodster Rudolph Valentino, de latin lover uit Puglia
- Het Italië van Rick Nieman, een interview

Nr. 1, 2019
- B&B Follonico, het Toscaanse lustoord van een Italiaans-Nederlands stel
- Een bezoek aan Matera, Culturele Hoofdstad van Europa 2019
- Op het eilandje Mazzorbo in Venetië wordt een unieke wijn gemaakt
- Een gastronomische roadtrip door Piemonte
- Groeten uit Italië van: Filomena Uffing
- De Utrechtse navolgers van Caravaggio
- Mozzarella uut Twente
- Recepten van Maroeska – Heel Holland bakt – Metz

Nr. 6, 2018
- Het verrassende achterland van Napels
- Op pad met Ilja Leonard Pfeijffer in Genua
- Citytrip naar fietsstad Ferrara
- Portret van de winnaar van de juryprijs: Risto Enoteca PepeNero
- Recepten van maestro Antonio Carluccio
- De Nederlandse historie van Livorno
- Wijn maken in Toscane met Mozarts muziek
- Groeten uit Italië: de tulpentuin bij Milaan van Edwin & Nitsuhe

Nr. 5, 2018
- De Versiliakust: van Forte dei Marmi tot Viareggio
- Fietstocht door Friuli
- Na een grondige restauratie is Pompeï als herboren
- Interview met driesterrenchef Enrico Crippa
- Citytrip Lucca
- De ‘verticale bossen’ van architect Stefano Boeri
- Nieuwe ontwerpen van de Milanese meubelbeurs
- Eenvoudige, maar heerlijke pastarecepten

Nr. 4, 2018
- Een ontdekkingstocht rondom het Gardameer
- Costa Smeralda en La Maddalena: de luxe kant van Sardinië
- Stem op je favoriet voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2018
- Citybreak Viterbo, ‘stad van de pausen’
- Aperitivo in Turijn – met de beste adressen
- Tuin La Foce in Toscane
- Recepten uit de Calabrese keuken
- De Grand Tour – met tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam

Nr. 3, 2018
- Verrassingen van de Veneto, van Verona tot het Gardameer
- Citytrip Palermo, Culture Hoofstad van Italië 2018
- Interview met Rino Barillari, paparazzo van het eerste uur
- FICO Eataly, het grootste ‘foodpark’ ter wereld
- Portret van hip en trendy modemerk Vivetta
- Riva, producent van de beroemdste speedboten ter wereld
- Toscaanse recepten van Giancarlo en Katie Caldesie
- Country House Montali: Vega-pioniers in Umbrië

Nr. 2, 2018
- Sardinië: Cagliari, witte zandstranden en ruige natuur bij Tertenia
- Toscane, een reis in een halve cirkel om Florence
- Citybreak naar het charmante Parma
- Smullen in Rome, deel 2
- Portret van het iconische motormerk Moto Guzzi
- Interview met Bibi Segaar, een Haagse in de ‘Marcuzzo’
- Recepten van Massimo Bottura & friends

Nr. 1, 2018
- Koken, eten en genieten aan de voet van de Etna
- Nieuwe serie: citybreaks. Als eerste Ascoli Piceno
- Winterse genoegens in Zuid-Tirol
- Bijzondere restaurants in Rome, deel I
- Recepten uit Venetië
- Model in Milaan: Barbara Snellenburg
- Mr. Okay maakt zijn 30ste nieuwjaarsduik in de Tiber
- Maurizio Cattelan, enfant terrible in de kunst

Nr. 6, 2017
- Milaan heeft zichzelf opnieuw uitgevonden
- Terra delle Gravine, het Arizona van Italië
- Recepten van culi-paradijs Eataly
- Uitreiking van de restaurantprijs
- Op bezoek bij de winnaar: Eatmosfera
- Drie zussen met een iconisch modehuis
- Nieuw: serie portretten van Nederlanders in Italië
- De comeback van inheemse Italiaanse varkenssoorten

Nr.5, 2017
- Ambacht, traditie en natuurlijk heerlijk eten in Le Marche
- Udine en schilder Tiepolo, San Daniele en zijn ham
- ‘Zomersporten’ in Livigno, het taxfree paradijs in de Alpen
- Nieuws van de Salone del Mobile, de meubelbeurs in Milaan
- Recepten van Big Mamma
- Een ode aan Renzo Piano, de architect van de lichtheid
- Villa Borghese, het groene hart van Rome

Nr. 4, 2017
- Het mooie platteland van Lazio buiten Rome
- La Fenella verrees door Nederlanders als een feniks uit de as
- Onze keuze van een zestal fantastische eilanden
- In alle rust fietsen door de Eeuwige Stad
- De genomineerden voor onze restaurantwedstrijd
- Een ode aan de legendarische Gina Lollobrigida die 90 wordt
- Recepten uit de nieuwste ‘Zilveren Lepel’: Napels en de Amalfikust

Nr. 3, 2017
- Een culinair bezoek aan Bologna
- Esquilino, de zevende heuvel van Rome
- Casanova di Neri, de allerbeste Brunello?
- Florence, de bakermat van de florijn (en het bankieren)
- De mondaine charme van Portofino
- Heerlijke recepten uit de Siciliaanse keuken
- Handgemaakt schoeisel (en tassen) van de Fratelli Rossetti
- Totò, portret van een briljant komiek

Nr. 2, 2017
- De kliffen van de Gargano. Een schiereiland dat verdient ontdekt te worden.
- Cityhoppen in Umbrië
- ’s Werelds oudste hortus botanicus vind je in Padua
- Slapen bij Oranjes, familie van onze koning
- Het dorp Civita di Bagnoregio brokkelt langzaam af
- Recepten voor zonnige taarten en paasrecepten
- Caspar van Wittel introduceerde de vedute in Venetië
- Jacovitti, de beste cartoonist van Italië

Nr. 1, 2017
- Op culinaire ontdekkingstocht door Calabrië
- Die andere lagune: antiek Aquileia en lieflijk Grado
- De schoonheid van verval, foto’s van verlaten gebouwen
- Logeren in luxe in een modehotel
- De overstroming van de Arno: 50 jaar later
- Feestelijke recepten
- Winter in Trentino
- Het Politieautomuseum in Rome

Nr. 5, 2016
- Venetië voorbij: Treviso en omgeving, eeuwenoude traditie, bouwkunst en grappa
- De Romeinse wijk Ostiense verenigt oud en modern, industrieel en klassiek
- Op bezoek bij Da Braccini, het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2016
- Het paleis van de president in Rome, het Quirinaal, opent zijn deuren
- Eenvoudige, smakelijke pastarecepten van de Spaghetteria-restaurants
- Ook ondergronds weet Napels te verrassen
- Paisley-motieven zijn een rode draad in de ontwerpen van modehuis Etro
- Start en aankomst van de Mille Miglia, maar bovendien een stad met een rijke historie: Bresci

Nr. 4, 2016
- Lichamelijke inspanning en Barolo, truffels en Slow Food in Piemonte
- Bergamo, een stad met twee gezichten
- In de voetsporen van Napoleon op Elba
- Room with a view: Hotel Villa Massa bij Florence
- Smaken van de meren: vier recepten
- Fra Bartolommeo in Boymans Van Beuningen
- Kunstverzameling van de oprichter van Max Mara
- Nieuws uit Milaan van de Salone del Mobile