Voordeel, gemak en hoge snelheid

Als niet-Italiaan heb je soms een voordeel. De Italiaanse Spoorwegen hebben deze zomer de Trenitalia Pass geïntroduceerd, die alleen kan worden aangeschaft door buitenlanders die niet in Italië wonen. Met de kaart kun je gemakkelijk en goedkoper gebruik maken van de hogesnelheidstrein en profiteren van tijdbesparingen. Zo reis je in minder dan drie uur tussen Milaan en Rome (een afstand van zo’n 500 km).

Reizigers hebben de keus uit 3, 4, 7 en 10 reizen en uit de opties Easy (2-klasse), Comfort (1 klasse) of Executive. De pas start vanaf 129 euro (voor drie reizen), jongeren en senioren betalen minder. Dat kan voordelig uitpakken. Eén ticket tweede klas voor de reis tussen Milaan en Rome kost bijvoorbeeld al 95 euro (hoewel de prijs lager is als het ticket van tevoren wordt geboekt). Wijzigingen zijn voor vertrek mogelijk. Een ander voordeel is dat de kaart elektronisch is. Geen gedoe met printen en stempelen. De kaart geldt behalve voor de hogesnelheidstrein (de zogenaamde Freccia) ook voor de Intercity en de EuroCity.

De kaart kan in Nederland (en België) alleen worden aangeschaft bij het reisbureau of via de website van Trenitalia. Om slimme Italianen voor te zijn, controleert de conducteur de nationaliteit van de reiziger.

Direct boeken via www.trenitalia.com

Italië Magazine editie 5 2019

Italië Magazine editie 5 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Nieuwsbrief

Advertentie

Ads

instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.