Spaghetti alla Sorrentina

Tjerk kookt Italiaans

De Italiaanse keuken staat bekend om zijn eenvoud. En naarmate je meer richting het zuiden gaat, lijkt dit steeds meer bevestigd te worden. Vooral de keuken in de omgeving van Napels blinkt hierin uit. Dit recept voor Spaghetti alla Sorrentina is hier het perfecte voorbeeld van.

Doordat dit recept zo simpel is, moet je alle stappen goed uitvoeren. Voor het lekkerste resultaat een paar belangrijke tips. 1) kook de spaghetti in flink gezouten water, 2) bak de knoflook vooral niet bruin, dan wordt de smaak bitter, 3) bak de stukjes tomaat echt maar heel kort, anders blijft er niet van over. Zolang je deze 3 tips in je achterhoofd houdt, is succes bijna gegarandeerd!

Mocht jij na het bereiden van dit recept op zoek zijn naar meer authentieke Italiaanse recepten, neem dan gerust een kijkje op  Alles Over Italiaans Eten.

 

 

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • olijfolie
  • 5 teentjes knoflook
  • cherrytomaatjes
  • vers basilicum
  • Zeezout
  • 125 g buffelmozzarella
  • Parmigiano Reggiano kaas

 

Bereidingswijze

Verwijder de schil van de knoflook. Snijd de teentjes in een aantal grove stukken. Maak de cherrytomaatjes schoon en snijd deze in vieren. Scheur de buffelmozzarella in stukjes. Als het goed is, hoef je nu niets meer voor te bereiden tijdens het koken zelf.

Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin de olijfolie samen met de knoflook. Zorg ervoor dat dit alleen warm wordt en niet heet. Als de olie te heet wordt, verbrandt de knoflook en wordt de smaak bitter. Doe dit dus met enig beleid.

Als de knoflook een beetje danst in de pan, zet je een pan water voor het koken van de spaghetti. Zodra het water kookt, schep je een flinke eetlepel zeezout in het water. Vervolgens kan de spaghetti in de pan en deze kook je ‘al dente’.

Als de spaghetti nog een paar minuutjes moet koken, doe je de tomaatjes in de koekenpan. Verwarm de stukjes tomaat nu langzaam, zodat deze warm worden en de textuur behouden blijft. Dus ook hier geldt, niet te snel en met beleid.

Doe als laatste ook het basilicum in de pan bij de knoflook en de tomaat. Daarna giet je de pasta af en doe je deze ook in de pan samen met de buffelmozzarella. Roer de inhoud van de pan goed door, zodat de ingrediënten mooi gelijkmatig zijn verdeeld over de spaghetti.

Schep de Spaghetti alla Sorrentina in mooie diepe pastaborden en schaaf er lekker wat Parmigiano Reggiano kaas overheen. Garneer tot slot met een blaadje vers basilicum en dit gerecht is helemaal klaar. Geniet van dit lekkere recept voor Spaghetti alla Sorrentina!

Italië Magazine editie 1/2023

Italië Magazine editie 1/2023

AwardIM2023

AwardIM2023

Nieuwsbrief

Advertentie

instagram