Renato’s Osteria

Op de hoek van het gezellige Van der Helstplein in de Amsterdamse Pijp, zit sinds kort Renato’s Osteria. Of althans, ze zaten eerder al op een kleinere plek aan het plein, maar zijn sinds kort verhuisd. Het is de derde vestiging van Renato’s, naast een pizzeria eveneens in de Pijp en een plek in de foodhallen in de voormalige tramremise in Amsterdam Oud-West. Als wij er gaan eten twee weken na opening, op een zaterdagavond, zit de zaak ramvol en als er een tafeltje vrijkomt, is dat ook weer snel gevuld. Behalve tafeltjes binnen, beschikken ze ook nog over een fraai ruim terras op het plein onder de bomen.

De menukaart geeft vertrouwen want is vrij kort zoals het hoort. Keuze uit vijf antipasti, vijf primi en drie secondi, gamba’s en tweemaal rundvlees. Nu wisselt de kaart regelmatig volgens de website, dus dat kan gewijzigd zijn als je er op bezoek gaat. Dat er niet vast ‘echte’ vis op de kaart staat noch een gerecht met kip, lams- of varkensvlees is wel een beetje een gemis vinden wij.

Natuurlijk beginnen we met de selezione di antipasti, allemaal zeer smakelijke hapjes. Waar er geen vegetarisch hoofdgerecht op de kaart staat, zijn wel twee van de vijf primi vegetarisch. Wij kiezen voor tagliatelle al parmigiano e tartufo (verse pasta met parmezaan en truffel) en de spaghetti alle vongole e cozze al cartoccio (verse pasta met vongole, mosselen, tomaat en bottarga). De tagliatelle zijn smakelijk zij het wat aan de zoute kant, de spaghetti alle vongole bevallen goed.

Als hoofdgerecht kiezen we tagliata di manzo (200 g kogelbiefstuk met parmezaan, tomaat, rucola en balsamico). Deze Toscaanse klassieker is uitstekend van smaak en mooi geprijsd met € 20. Ook de gamba’s van de grill kunnen ons bekoren, die voor dezelfde prijs geserveerd worden. Als contorni kunnen salade, gegrilde groenten of geroosterde aardappels besteld worden. Wij hebben na de hoofdgerechten wel voldoende gegeten dus de dolci slaan we over.

Bij alle primi en secondi wordt een wijnadvies gegeven en vele wijnen zijn dan ook per glas verkrijgbaar. Gelukkig is dat steeds vaker het geval in restaurants en Renato’s biedt een mooie selectie van wijnen per glas, die overigens ook per karaf (1/2 liter) verkrijgbaar zijn. Erg sympathiek vinden we dat.

Terwijl de keukenbrigade uit Italianen bestaat werken in de bediening Nederlanders die vriendelijk zijn. De sfeer is daardoor wat minder Italiaans dan in de restaurants waar louter Italianen werken, wat wij altijd leuk vinden, maar het is natuurlijk wel gemakkelijker bestellen…

Kortom, Renato’s Osteria is een prima restaurant om voor een redelijke prijs op een mooie plek te eten.

Renato’s Osteria, Van der Helstplein 17, Amsterdam
7 dagen per week geopend vanaf 17:30
www.renatososteria.nl

 

 

Italië Magazine editie 1 2019

Italië Magazine editie 1 2019

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Advertentie

Koffiecentrale

Italië Magazine Agenda en Scheurkalender 2019

Italië Magazine Agenda en Scheurkalender 2019

Sardinia 4 All