Pianeta Terra is de winnaar!

Maandagavond 4 juli jl. zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de tiende keer de jury- en publieksprijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2022 uitgereikt.

JURYPRIJS
Pianeta Terra uit Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2022. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: “Wat wij kregen bij dit slow food-restaurant was om te beginnen een warm welkom, voldoende aandacht (niet te veel, niet te weinig) en zonder uitzondering een aantal uitstekende gerechten, allemaal indrukwekkend qua smaak en ook prettig voor het oog. En het verbaasde ons niet te vernemen dat zij zelfs voorkomen op een lijstje met de 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld.” De Italiaanse ambassadeur in Nederland Giorgio Novello, overhandigde de prijs aan Fabio Antonini. De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de septembereditie van Italië Magazine.

Van links naar rechts: Paul van Eijndhoven (hoofdredacteur Italië Magazine), Raul Mini van Pianeta Terra, de Italiaanse ambassadeur in Nederland zn. Excellentie Giorgio Novello, Fabio Antonini van Pianeta Terra en Roberto Payer (juryvoorzitter). Foto Friso Boven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUBLIEKSPRIJS
De publieksprijs, waarvoor lezers van Italië Magazine met overweldigende meerderheid kozen, werd uitgereikt aan Raimondi’s Villa Rozenrust uit Leidschendam.

Van links naar rechts: onbekend, Adriano Raimondi, Fabio Borchetta en Antonio Raimondi van Raimondi’s Villa Rozenrust. Foto Friso Boven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De professionele jury stelde een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som. De jury bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, vice-voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

Dit waren de tien genomineerden van 2022, de jury beveelt ze van harte aan:

 

Italië Magazine editie 2/2023

Italië Magazine editie 2/2023

AwardIM2023

AwardIM2023

Nieuwsbrief

Advertentie