Memento mori, carpe diem

Een bezoek aan een begraafplaats is misschien niet het eerste wat bij je opkomt tijdens een vakantie in Italië, maar deze must sees mag je eigenlijk niet overslaan.

  • De Catacombe dei Cappuccini in Palermo deden oorspronkelijk dienst als begraafplaats voor monniken, die in hun traditionele pijen in -nissen in de muur werden bijgezet. Dé ‘bezienswaardigheid’ is echter Rosalia -Lombardo, het tweejarige meisje wier lichaam sinds haar dood in 1920 zo goed als intact is gebleven.
  • In de Chiesa dei Morti in Urbania vertelt een enthou-siaste vrijwilliger je het levensverhaal van elk van de achttien mummies die er bewaard zijn gebleven. Van een vrouw die stierf tijdens een keizersnede tot een -jongeman die werd neer-gestoken op een dansfeest.
  • De spraakmakende Cripta dei Cappuccini in Rome werd van boven tot onder versierd met de beenderen en schedels van minstens -vierduizend kapucijnen, bij wijze van eerbetoon aan hen. Met deze zin spreken ze bezoekers toe: ‘Wat jij nu bent waren wij ooit, wat wij nu zijn word jij ooit.’
  • Op het Cimitero Monumentale in Milaan liggen heel wat bekende Italianen begraven in indrukwekkende tombes. Vooral die van de familie -Campari springt in het oog!

Italië Magazine editie 1/2023

Italië Magazine editie 1/2023

AwardIM2023

AwardIM2023

Nieuwsbrief

Advertentie

instagram