Meester uit Mantua

Giulio Romano was een van de favoriete leerlingen van Rafaël en ontwikkelde zich onder diens toezicht tot een groot artiest. Met zijn persoonlijke stijl en ontegenzeggelijke elegantie in zijn werken is hij van groot belang geweest voor het maniërisme van de hoogrenaissance, en trok hij de aandacht van veel prestigieuze beschermheren die hem in dienst wilden nemen. Zo kwam het dat hij in 1524 door de hertog van Mantua naar deze bloeiende stad werd gehaald, waar hij bleef tot aan zijn dood in 1546 en die hij ­aanzienlijk verrijkte met zijn architectonische ontwerpen en schilderingen. Dit jaar viert Mantua dit bijzondere verbond tussen stad en artiest met grootse exposities in diverse palazzi, in samenwerking met onder andere het Louvre en het Metropolitan Museum of Art te New York. Giulio Romano’s werken keren zo voor een half jaar gezamenlijk terug naar hun geboorteplaats.
‘Mantova: Città di Giulio Romano’, 6 oktober 2019 t/m 6 januari 2020, Palazzo Ducale en Palazzo Te, Mantua. giulioromano2019.it

Italië Magazine editie 5 2019

Italië Magazine editie 5 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Nieuwsbrief

Advertentie

Ads

instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.