Van Maserati naar Fiat Abarth

Yvonne & Govert

Onze wens is een betaalbaar en duurzaam huis tussen de 70-100m2 met twee slaapkamers, zodat we gasten kunnen ontvangen. Qua stijl een mix tussen hedendaagse en minimalistische Nederlandse en regionale Italiaanse architectuur. Geschikt voor verblijf zowel in de zomer als in de winter.
In de gesprekken met Alberto en Giulia van Studioata in Turijn, staan we uitgebreid stil bij onze wensen en eisen.

 

 

Giulia en Alberto gaan voortvarend aan de slag. Ons dorp heeft een kasteel en kijkt uit op de Alpi Maritimi. Met de bouw van ons huis willen we graag dit uitzicht meenemen. Met elkaar bepalen we waar het huis het beste geplaatst zou kunnen worden, vervolgens wordt alles ingemeten en wordt er een maquette gemaakt.

 

 

Ook in Nederland bouwden we ons eigen huis. Een vriend van ons maakte een ontwerp, dat werd met wat kleine aanpassingen uitgewerkt tot het definitieve plan.
In Italië gaat dat anders. Tientallen tekeningen met meerdere keuzemogelijkheden volgen.

 

Steeds weer nieuwe tekeningen met keuzes en steeds weer de voor- en nadelen van deze keuzes. Keuzes over de vorm van het dak, de materiaalkeuze van de buitenkant – steen, beton, hout, staal – het aantal verdiepingen, de indeling van de ruimten, het terras, de verlichting, de looppaden, de verlichting, de vorm van de schoorstenen.

Stap voor stap doorlopen we een keuzeproces. De eerste plannen zijn nogal ambitieus. Alberto en Giulia ontwerpen eerst een Maserati. Ver boven ons budget natuurlijk! Uiteindelijk komen we uit op een Fiat. Maar wel onze eigen Fiat, een Fiat Abarth!

 

 

Wie zijn wij?

Yonne Koorengevel: ‘Bij het ministerie van Economische Zaken werk ik aan de verduurzaming van ons voedsel. Om ook in de toekomst voldoende en verantwoord voedsel te hebben moeten we meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten consumeren. Mijn dossier richt zich op de consumptie van algen & wieren als plantaardige eiwitbron.’

Govert Visser: ‘Als docent outdoor design, begeleid en leer ik studenten hoe je tuinen ontwerpt. Daarnaast organiseer ik het project Restoring Italian formal Gardens, waarbij ik samen met de studenten de prachtige tuin van Villa Pizzo aan het Comomeer gefaseerd restaureer.’

Italië Magazine editie 6 2019

Italië Magazine editie 6 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Nieuwsbrief

Advertentie

Ads