La Caravana

Het huis van Tessa & Guus

Er zijn mensen in onze omgeving die zich afvragen of we ons huis niet eerst eens af moeten bouwen voordat we aan een nieuw project beginnen. ‘Buona domanda’ (goede vraag), zouden ze hier in Italië zeggen. ‘Buona domanda’ is echt het favoriete antwoord van veel Italianen als je ze een vraag stelt. De Italiaan aan wie ik vroeg of hij al wist hoe laat hij wilde inchecken antwoordde met ‘buona domanda’. En toen we laatst aan de raamleverancier vroegen wanneer we de factuur van de dubbele beglazing konden verwachten (de ramen zijn in februari al geleverd), kregen we, je raadt het al, ‘buona domanda’ als respons. Moet ik (Tessa) toch zelf ook wat vaker gaan gebruiken. “Heb jij de auto daar zo onhandig geparkeerd?” Buona domanda. “Stuc jij of stuc ik?” Buona domanda. “Denk je dat we een caravan achter ons Opeltje kunnen hangen en met het hele stel de berg af kunnen rijden?” Buona domanda.

 

Caravaneigenaren
Op die laatste vraag heb ik overigens gewoon met “ja, denk het wel” geantwoord en daarom hebben we nu een caravan op ons terrein staan. Guus had ineens verzonnen dat het leuk zou zijn om een caravan te kopen, een vakantieplek te bouwen en het geheel te verhuren. Ik vond het meteen een topidee en we zijn direct de Italiaanse Marktplaats af gaan struinen op zoek naar een mooi exemplaar. Toen we die eenmaal hadden gevonden moest de roulotte (caravan in het Italiaans) nog op onze naam worden overgeschreven. Samen met de verkoper reden we naar een kantoortje waar ze deze handeling konden verrichten, maar toen we daar aankwamen was de deur potdicht. Normaal gesproken waren ze wel op vrijdag open, maar omdat het augustus was waren ze dicht, lazen we op de deur. Het was natuurlijk weer veel te Nederlands van ons om te denken dat ze de wijzigingen in openingstijden wel op de website zouden zetten. Maar goed, niet getreurd, 25 kilometer verderop was er een plek waar de klus ook geklaard kon worden. Dit kantoortje was gelukkig wel open en na ongeveer 2 uur was de caravan van ons. Ik denk dat het overschrijven zelf ongeveer 5 minuten duurde, maar op het gebied van efficiëntie valt hier nog wel wat terrein te winnen. Het maken van een kopie van een paspoort duurde zelfs zo lang dat de dame achter de balie ons in de tussentijd maar naar de dichtstbijzijnde bar stuurde om een kop koffie te halen.

Vooruit of achteruit?
Eenmaal thuis moest de caravan nog op de juiste plek gezet worden. Dat was wel een redelijk pittige onderneming. Ons Opeltje doet het heel goed, maar de handrem werkt niet meer optimaal. Laat dat nou net een onderdeel zijn dat vrij goed van pas komt als je met een caravan een behoorlijk steile helling af wilt rijden. Uiteindelijk is het allemaal gelukt, maar de buurvrouw die stond te kijken liep na een paar minuten weg omdat ze het allemaal veel te spannend vond. Overigens denk ik dat we met caravan en al onderaan de berg zouden zijn geëindigd als we naar de tips van haar echtgenoot hadden geluisterd. Het leek hem namelijk een beter idee om met het hele zooitje achteruit de berg af te gaan.

 

Verhuren
Afgelopen tijd hebben we keihard gewerkt aan onze caravanplek. Inmiddels staat er een klein toiletgebouwtje, hangt er een hangmat en is er een buitenkeuken. ‘La Caravana’, zoals we onze caravan hebben gedoopt, is klaar voor gebruik! Sterker nog, ze wordt al gebruikt, want we hebben de eerste gasten al verwelkomd. We waren wel een pietsie zenuwachtig voor onze eerste boekingen, maar de reacties waren superpositief en daar worden wij dan weer megablij van!

 

Het verhaal van de loodgieter
Binnenshuis zijn we ook nog steeds veel aan het klussen. Inmiddels liggen er boven nieuwe leidingen en zijn alle muren gestuct. In onze vorige blog was ik nogal aan het mopperen op onze loodgieter en vertelde ik heel stoer dat we hadden besloten niet meer met hem in zee te gaan. Ik kan jullie vertellen: dit is niet gelukt. Andere loodgieters kwamen wel offertes opnemen, maar wilden zijn werk uiteindelijk niet overnemen. Er zat niks anders op dan loodgieter 1 nogmaals in te schakelen. Eind goed al goed, want dit keer was het allemaal een stuk sneller geregeld. Toch ben ik wel benieuwd of er hier sprake was van een soort loodgieter-omerta. Of kijk ik nu te veel spannende films? Wie zal het zeggen.

Waarschijnlijk verzinnen we binnenkort weer een nieuw project, maar tot die tijd zijn wij muren aan het schilderen en vloertjes aan het leggen.

A presto!

Guus & Tessa

Tessa en Guus zijn verliefd op het Iseomeer en verbouwen in deze regio een oud Italiaans huis tot hun droomhuis. Ze vertellen hier over hun belevenissen. Op Instagram vind je hen onder de naam ‘eenhuisinitalie’. Hier posten ze wekelijks foto’s van de klusvorderingen. Overnachten in La Caravana? Check abnb.me/9AfkfNBV18 of stuur een mailtje naar booking@eenhuisinitalie.nl.

Italië Magazine editie 1/2023

Italië Magazine editie 1/2023

AwardIM2023

AwardIM2023

Nieuwsbrief

Advertentie

instagram