Huizenjacht op internet

Yvonne & Govert

Aanvankelijk was het idee om een prefab huis te kopen. Op internet vind je vele modellen die je zelf kan samenstellen. Inmiddels beginnen ook in Nederland de zogenaamde tiny houses meer bekendheid te krijgen. De kosten van zo’n prefab huis zijn overzichtelijk, het huis is mobiel, meestal zeer duurzaam en in diverse uitvoeringen en maten verkrijgbaar.


We zijn niet erg actief op de sociale media, echter Pinterest is daar een uitzondering op. Als je eenmaal op Pinterest op zoek gaat vind je de inspiratie en ideeën. Zelfs volop interessante en betaalbare prefab huizen. Met een stuk land moet je droom toch realiseerbaar zijn, zou je denken…

Laura Bongiovanni, die onze droomlocatie voor ons vond en ons ook begeleidde in de eerste fase raadde al snel af om vanuit Engeland een prefab huis te importeren. Het importeren van zo’n huis in Italië, terwijl je de taal niet beheerst is een onmogelijke opgave. Naast veel bureaucratische rompslomp, zou ook het verkrijgen van een vergunning een moeizaam proces zijn. Niet aan beginnen, was haar advies. Op zoek naar plan B dus.

Tre livelli – Studio ATA

We gaan op zoek naar Italiaanse oplossingen in hetzelfde idee; een relatief klein, maar slim en duurzaam huis. Pinterest is voor ons echt een uitkomst. Surfend over het internet zagen we een leuk huisje dat we wel passend vonden op ons nieuw verworven perceel, een mooi, slim ingedeeld en functioneel huisje bestaande uit drie niveaus met de passende naam: ‘tre livelli’. Wie is de architect van dit huis?

Leve internet en wat een toeval dat het architectenbureau die deze woning ontworpen had in Turijn gevestigd was. We namen contact op voor een nadere kennismaking. We ontmoeten Alberto Rosso en zijn vrouw Giulia Gianmarco die samen in het architectencollectief StudioATA in Turijn werken. Alberto spreekt ook nog eens Engels, dat werkt goed. Na de eerste kennismaking is er meteen een klik tussen Alberto, Giulia en ons. We bespreken wat onze ideeën en ambities. Het duurt niet lang voordat we de offerte met elkaar bespreken. Het zal allemaal toch wat duurder worden dan het prefab tiny house.

 

Wie zijn wij?

Yvonne Koorengevel: “Bij het ministerie LNV werkte ik aan de verduurzaming van ons voedsel. Om ook in de toekomst voldoende en verantwoord voedsel te hebben moeten we meer plantaardige en minder dierlijke producten consumeren.”

Govert Visser: “Als docent en tuinarchitect werkte ik met studenten Outdoor Design aan het klimaatadaptief ontwerpen van de buitenruimte bij diverse projecten. Daarnaast was ik betrokken bij de restauratie van de prachtige tuin van Villa Pizzo aan het Comomeer.”

“Recent zijn we allebei met pensioen en hebben wij meer tijd om te genieten van cultuur, natuur en de Italiaanse keuken. Daarnaast richten wij ons op de omvorming van onze tuin in Cigliè, met als rode draad de principes van permacultuur, klimaatadaptatie en biodiversiteit.”

Italië Magazine editie 2/2023

Italië Magazine editie 2/2023

AwardIM2023

AwardIM2023

Nieuwsbrief

Advertentie