Groot nieuws!

Een huis voor Tessa & Guus

Ons bod op Huis C is geaccepteerd! We zijn zo blij!! Het gaat nu echt gebeuren! Maar wat een spanning afgelopen weken. Het onderhandelingsproces heeft precies twee weken geduurd en ik kan je verzekeren dat het voelde als twee maanden.
Het lijkt alweer heel lang geleden dat we in een klein Italiaans cafeetje, onder het genot van een heerlijke cappuccino, besloten om voor huis C te gaan. Nadat we thuis kwamen uit Italië moesten we eerst nog wachten op de bouwkundige rapporten van Alessandro. Toen daar niets onverwachts in bleek te staan hebben we ons vol overgave in het onderhandelingsproces gestort.

Vijf verkopers
We zijn de onderhandelingen begonnen met een videogesprek met de verkopende makelaar. Omdat zij geen woord Engels spreekt ging dit volledig in het Italiaans. Toen de makelaar over ‘cinque eredi che hanno eridato la casa’  begon, raakte ik de draad wel even kwijt. Uiteindelijk bleek dat het huis vijf eigenaren heeft (de kleinkinderen van de overleden bewoners) en dat een van hen dwars lag in het verkoopproces (een klassiek ‘Ik Vertrek’-verhaal!). Of dat waar is betwijfelen we, want waarom zou deze kleinzoon in de afgelopen vijftien jaar – sinds het overlijden van opa en oma – het huis nog niet hebben gekocht? Een prima staaltje onderhandelingstactiek van de verkoopmakelaar.

Onderhandelen via e-mail
Na dit gesprek zijn de onderhandelingen verder via e-mail verlopen. Ik raad dit niemand aan. Het betekent namelijk dat er helemaal niks meer uit je handen komt, behalve het constant checken van je e-mail. Uurtje sporten? Nee kan niet, ik moet komend uur toch zeker vijf keer mijn mail refreshen en dat gaat niet als je in het zwembad ligt. Iedere keer dat ik een nieuwe mail binnenkreeg sloeg mijn hart een slagje over van de spanning. Zou het de makelaar zijn? Ja? Oh nee. Toch niet. Ik heb een nieuwe connectie op LinkedIn (joepie) en ‘de Volkskrant’ laat me weten wat de voordelen zijn van een abonnement (super).

Van twee weken onderhandelen werd ik behoorlijk ongeduldig. En dat is eigenlijk een understatement. Ik werd knettergek van al dat gewacht. Het zal niet de laatste keer zijn dat we in Italië ergens op moeten wachten, dus ik beschouw het maar als een goede oefening in het oprekken van mijn geduld. Gelukkig is Guus een heel geduldig mens, dus ik probeer dat een beetje over te nemen. Wat niet echt lukt, want toen hij na 12 dagen zei ‘ik kan nog prima een weekje op het antwoord van de makelaar wachten hoor’, werd ik best wel crazy. Maar goed, Rome is ook niet in één dag gebouwd, zeg ik dan maar tegen mezelf.

Op donderdag kregen we dan eindelijk het verlossende antwoord: de verkopers zijn akkoord met ons bod! Het was het wachten natuurlijk meer dan waard. De fles Franciacorta (de Italiaanse champagne) mag eindelijk open! Nu moeten er ontzettend veel dingen geregeld worden. We willen zo snel mogelijk naar de notaris, maar met vijf verkopers, een makelaar, twee kopers en een notaris kan het nog best een uitdaging worden om snel een datum prikken. Hierover binnenkort meer.

Volksverhuizing
In de tussentijd zijn we begonnen met een volksverhuizing van Amsterdam naar Zeeland. Ik weet eigenlijk niet of mijn vader voor zichzelf een toekomst als pakhuisbezitter in gedachten heeft, maar hij is aardig op weg om er een te worden. Zijn huis staat inmiddels vol met servies, gereedschap en allerlei spullen waarvan we denken dat ze onmisbaar zijn voor ons Italiaanse avontuur. We krijgen van alles van familie en vrienden en hier zijn we echt superblij mee! Eerlijk gezegd moet ik alle spullen nog wel goed sorteren en uitzoeken. Sommige dingen die we hebben verzameld hoeven niet direct met ons mee. Tot we het huis bewoonbaar hebben gemaakt redden we het wel zonder bijzettafeltjes en onderborden. Hoewel, de champagneglazen pakken we meteen in en gaan met de eerste lading richting Italië.

A presto!

Guus & Tessa

Tessa en Guus zijn verliefd op het Iseomeer en verbouwen in deze regio een oud Italiaans huis tot hun droomhuis. Ze vertellen hier over hun belevenissen. Op Instagram vind je hen onder de naam ‘eenhuisinitalie’. Hier posten ze wekelijks foto’s van de klusvorderingen. Overnachten in La Caravana? Check abnb.me/9AfkfNBV18 of stuur een mailtje naar booking@eenhuisinitalie.nl.

 

 

Italië Magazine editie 1/2023

Italië Magazine editie 1/2023

AwardIM2023

AwardIM2023

Nieuwsbrief

Advertentie

instagram