Florentijns rariteitenkabinet

Florence kent, naast de grote bekende, ook veel kleine, onbekende musea. In Palazzo Torrigiani werd al in 1775 een museum ingericht dat nu deel uitmaakt van het Natuur­historische Museum van de stad, een rariteitenkabinet van jewelste. Zo is er een wonderschone mineralen­collectie uit de hele wereld, zijn er talloze exotische (soms uitgestorven) opgezette dieren uit de collecties van de hertogen van Florence en de koninklijke familie Savoia. Verder is er een verzameling anatomische modellen die tussen 1750 en 1850 vervaardigd werd voor studiedoeleinden. Vervolgens vinden we een ­collectie skeletten van allerlei zoogdieren, een aan Galileo Galilei gewijde zaal en, last but not least, het 18de-eeuwse torentje dat uit verschillende ruimtes bestaat en als sterrenwacht diende.

‘La Specola en Mineraliter. Museo della Storia Naturale dell’Università di Firenze’, Via Romana 17, Florence. Voor meer informatie www.msn.unifi.it.

Italië Magazine editie 5 2019

Italië Magazine editie 5 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Nieuwsbrief

Advertentie

Ads

instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.