Een stad bezoeken of een stad beleven

Le strade di Torino

Een stad bezoeken of een stad beleven. Ik kies voor het laatste. Ik vind het heerlijk om de bewandelde routes te verlaten en me tussen de locals te begeven. Koffie drinken in een afgelegen wijk, kijken naar onnavolgbare gesprekken waar de passie vanaf vliegt en straatjes ontdekken waar ik rustig op een bankje kan zitten om de passerende inwoners te observeren.

Om Turijn op deze manier te kunnen beleven, vroeg ik Monica (co-founder van Le strade di Torino, vegetarisch en sportgek) om haar typische zaterdag in Turijn te beschrijven. Zodat ook jullie in Turijn de locals weten te vinden!

 

 

09:00 Koffie en rennen maar!

Zodra mijn poes Duma me wakker heeft gemauwd, stap ik uit bed en draai ik de percolator open. Kraan aan, percolator vullen met water en vervolgens een torentje van koffie er bovenop. Goed dichtdraaien en op laag vuur. Terwijl de koffiegeur zich verspreid door mijn woonkamer, trek ik mijn sportkleren aan.

Koffie drinkend check ik mijn telefoonmeldingen en nieuws. Vervolgens klaar om de benen te laten werken in Parco della Pellerina. Eenmaal terug is het tijd voor koffie nummer twee van de dag bij Cafè Le sourire in mijn wijk Cit. Turin.

 

 

11:00 Boodschappen en mijn favoriete boekenwinkel

Na de tweede koffie stap ik op de fiets richting de opkomende wijk Vanchilgia. In Via Giovanni Francesco Napione vind je de winkel Locanda Leggera met allemaal verschillende noten, granen, verse thee, kruiden, gedroogd fruit en kan je even zitten voor een versgeperst fruitdrankje. Ik loop nog even naar Piazza Santa Giulia voor de vaste boodschappen en dan door de straat Via Santa Giulia, want daar poppen elke week weer nieuwe restaurantjes en winkeltjes op!

13:30 Tijd voor lunch!

Ik hou ervan om nieuwe vegetarische plekjes uit te proberen, maar als er niets op mijn wenslijstje staat, dan vind je mij bij Flower Burger. Hier vind je de lekkerste vegetarische hamburgers in town!

 

 

20:00 Eerst een aantal drankjes… en dan een goed restaurant!

We zijn weer terug in de wijk Vanchilgia. De avond met vrienden begint met een prosecco of een Americano bij Dunque. Nadat we de hoogtepunten van de week hebben bijgepraat gaan we aan tafel bij Officine Meccaniche de plek met onwijs lekker eten voor een zacht prijsje!

 

 

Na het eten wordt vaak de ene na de andere amaro besteld, hierdoor kom ik nooit verder dan het restaurant. Dus ik stap vaak direct vanuit het restaurant op mijn fiets opzoek naar mijn bed!

Foto’s © Le strade di Torino

 

Italië Magazine editie 1/2023

Italië Magazine editie 1/2023

AwardIM2023

AwardIM2023

Nieuwsbrief

Advertentie

instagram