Een huis van baksteen

Yvonne & Govert

Kenmerkend aan het huis is dat zowel de muren als het dak en de schoorstenen gemetseld zijn. Inspiratie voor het ontwerp is deels de bouwstijl die voor de berghuizen in het Aosta-dal kenmerkend zijn, de baksteenarchitectuur van Nederland en het prachtige Museum Insel Hombroich in Duitsland.
Deze drie invloeden hebben, na gesprekken met de architecten en ons, hun weerslag gevonden in een woning die geheel zal gaan bestaan uit een mix van bakstenen; muren, dak en schoorstenen zullen vloeiend in elkaar over gaan lopen.
Aanvankelijk zouden gerecyclede bakstenen stenen gebruikt worden, echter deze zouden in de strenge winters toch niet bestand zijn tegen de elementen. Het werd een langdurige zoektocht naar vorstbestendige stenen die qua beeld toch het gewenste resultaat zouden opleveren.

 

 

SanMarco, een bedrijf gespecialiseerd in terracotta bouwmaterialen levert een groot assortiment aan stenen voor o.a. muren en daken. Een prachtige mix wordt samengesteld met San Marco, de architect en ons. In het voorjaar wordt een grote hoeveelheid bakstenen geleverd, het metselen gaat beginnen.

 

 

Het doorlopen van de muur in het dak, de complexe schoorstenen op het dak, de detaillering van de ramen aan de westzijde en de gemetselde deuren zijn een grote uitdaging voor Alberto de metselaar.

 

 

Samen met zijn vrouw, die hem helpt met het sjouwen van stenen en cement, metselt hij met plezier en een uiterste precisie de wanden en de bijzondere details. Het resultaat is dan ook verbluffend. Wat een vakmensen!

 

 

Ook bij SanMarco, de leverancier van de stenen, is het resultaat niet onopgemerkt gebleven. Na voltooiing van het huis zal er een fotosessie voor hun brochure gepland worden.

 

Wie zijn wij?

Yonne Koorengevel: ‘Bij het ministerie van Economische Zaken werk ik aan de verduurzaming van ons voedsel. Om ook in de toekomst voldoende en verantwoord voedsel te hebben moeten we meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten consumeren. Mijn dossier richt zich op de consumptie van algen & wieren als plantaardige eiwitbron.’

Govert Visser: ‘Als docent outdoor design, begeleid en leer ik studenten hoe je tuinen ontwerpt. Daarnaast organiseer ik het project Restoring Italian formal Gardens, waarbij ik samen met de studenten de prachtige tuin van Villa Pizzo aan het Comomeer gefaseerd restaureer.’

Italië Magazine editie 6 2019

Italië Magazine editie 6 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Nieuwsbrief

Advertentie

Ads