De Michelangelo-show

Julius II en Michelangelo wandelen al converserend tussen het publiek, terwijl ingenieuze projecties de wanden en het plafond van de zaal veranderen in een bijna niet van echt te onderscheiden Sixtijnse Kapel. Een uur lang worden bezoekers ondergedompeld in een emotionerende en wervelende show van licht en geluid, beeld en muziek, gesproken woord en dans. De ontstaansgeschiedenis van de beroemdste kapel ter wereld wordt stap voor stap geïllustreerd in een voorstelling die op knappe wijze kunst en entertainment met elkaar verenigt. De Vaticaanse Musea, waar de Sixtijnse Kapel onderdeel van uitmaakt, verleenden al te graag hun medewerking aan dit ambitieuze project. Niemand minder dan Sting verzorgde de muziek. Het is een aanrader voor wie voor of na een bezoek aan de vaak erg drukke kapel rustig de schoonheid ervan op zich in wil laten werken. De gesproken tekst is per hoofdtelefoon in vele talen te beluisteren.

‘Giudizio Universale. Michelangelo and the secrets of the Sixtine Chapel’ permanent in het Auditorium Conciliazione, Rome. www.giudiziouniversale.com

Italië Magazine editie 5 2019

Italië Magazine editie 5 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Nieuwsbrief

Advertentie

Ads

instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.