De bouwplaats

Yvonne & Govert

In Nederland volgen we elk televisieprogramma waarin mensen hun huis bouwen of verbouwen. Daarnaast kijken we ook steevast naar programma’s als Ik vertrek. Ook de vrienden, familieleden en collega’s vragen ons vaak of we zo’n aflevering hebben gezien. Vaak wordt de toekomstige bewoonster zwanger en bevalt nog voor het huis klaar is of gaat er iets anders ingrijpend mis.

Tja, je kunt niet genoeg voorbereid zijn….

Eind oktober bezoeken we de cantiere, waar veel activiteiten zijn.

So far so good.

 

 

Het terrein is afgebakend, er staat een imposante hijskraan, de fundering is gelegd en de bekisting voor de kelderruimte staat grotendeels. Wat ligt het diep en wat een complexe constructie!

 

 

 

We maken die week ook kennis met onze buurman Bruno, een eigenzinnige sympathieke buurman en zijn vrienden.

Bruno nodigt ons en onze vrienden die ook een huis in de nabije omgeving hebben, uit voor een uitgebreid en Italiaans diner met vele gangen.

 

 

Wie zijn wij?

Yvonne Koorengevel: “Bij het ministerie LNV werkte ik aan de verduurzaming van ons voedsel. Om ook in de toekomst voldoende en verantwoord voedsel te hebben moeten we meer plantaardige en minder dierlijke producten consumeren.”

Govert Visser: “Als docent en tuinarchitect werkte ik met studenten Outdoor Design aan het klimaatadaptief ontwerpen van de buitenruimte bij diverse projecten. Daarnaast was ik betrokken bij de restauratie van de prachtige tuin van Villa Pizzo aan het Comomeer.”

“Recent zijn we allebei met pensioen en hebben wij meer tijd om te genieten van cultuur, natuur en de Italiaanse keuken. Daarnaast richten wij ons op de omvorming van onze tuin in Cigliè, met als rode draad de principes van permacultuur, klimaatadaptatie en biodiversiteit.”

Italië Magazine editie 2/2023

Italië Magazine editie 2/2023

AwardIM2023

AwardIM2023

Nieuwsbrief

Advertentie