De bouw begint

Yvonne & Govert

Voor en tijdens de bouw van je huis zijn er vele specialisten nodig die kadestrale grenzen bepalen, de bodemgesteldheid onderzoeken, bouwkundige berekeningen maken, controleren of aan de veiligheidseisen voldaan wordt. Dat betekent dus ook extra bouwkosten. Toch nog even stevig doorsparen dus….

Na de zomervakantie start de bouw. Via foto’s en skypegesprekken worden we op de hoogte gehouden van de vorderingen. Het huis wordt in de heuvel gebouwd, de bovenste laag bestaat uit aarde en losse stenen, het huis wordt gefundeerd op de vaste steenlaag, die een stuk dieper ligt.

De graafwerkzaamheden zijn dan ook indrukwekkend.

 

 

Onze aannemer Tony Aimo gaat voortvarend aan de slag. Als we in de herfstvakantie langs komen, zijn er heel wat kubieke meters grond verzet.

De gemeente heeft in de bouwvergunning aangegeven dat we een openbaar toegankelijke parkeerplaats moeten aanleggen op ons terrein. Die verplichting kunnen we ook afkopen.

In de eerste instantie vinden we dat een vreemde gang van zaken. Wie gaat er nu zijn eigen grond ‘terugkopen’? Via een bevriende makelaar in Nederland horen we dat dit soort eisen ook in Nederland gesteld worden.

We besluiten om de parkeerplaats wel aan te leggen. De gemeente compenseert een deel van de kosten, we hoeven nu geen kosten voor de bouwvergunning te betalen. Wel moet er een bedrag op de bank geblokkeerd worden, totdat de parkeerplaats gerealiseerd is.

De aarde die nu uitgegraven wordt om tot de steenlaag te komen wordt hergebruikt voor de geplande parkeerplaats.

 

 

 

Wie zijn wij?

Yvonne Koorengevel: “Bij het ministerie LNV werkte ik aan de verduurzaming van ons voedsel. Om ook in de toekomst voldoende en verantwoord voedsel te hebben moeten we meer plantaardige en minder dierlijke producten consumeren.”

Govert Visser: “Als docent en tuinarchitect werkte ik met studenten Outdoor Design aan het klimaatadaptief ontwerpen van de buitenruimte bij diverse projecten. Daarnaast was ik betrokken bij de restauratie van de prachtige tuin van Villa Pizzo aan het Comomeer.”

“Recent zijn we allebei met pensioen en hebben wij meer tijd om te genieten van cultuur, natuur en de Italiaanse keuken. Daarnaast richten wij ons op de omvorming van onze tuin in Cigliè, met als rode draad de principes van permacultuur, klimaatadaptatie en biodiversiteit.”

Italië Magazine editie 6, 2020

Italië Magazine editie 6, 2020

Restaurant van het Jaar 2020

Restaurant van het Jaar 2020

Nieuwsbrief

Advertentie

Ads

instagram