De andere Tiepolo

In 1944 werd het statige landhuis Villa Valmarana ai Nani bij Vicenza zwaar gehavend door bombardementen. Gelukkig slaagde Fausto Franco, de toenmalige hoofdinspecteur monumentenzorg, erin de fresco’s van Giambattista Tiepolo (de beroemde rococoschilder) en zijn zoon Giandomenico op tijd in veiligheid te brengen. Zeven van deze fresco’s zijn nu door erven van de villa­bewoners geschonken aan het aan Palladio gewijde museum in Vicenza. Ze zijn het hoogtepunt in het werk van Giandomenico (1727-1804). Op meesterlijke wijze wist de schilder figuren uit de Grieks-Romeinse mythologie, zoals Hercules met de geketende hellehond Cerberus en oppergod Jupiter, in een architectonische setting te plaatsen.
De tentoonstelling is ook een mooie aanleiding om het fraaie museum te bezichtigen en, tegen een gereduceerd tarief, een bezoek te brengen aan Villa Valmarana.
‘Tiepolo segreto’ in het Palladio Museum, Vicenza. Voor meer informatie +39 0444 323014 of www.palladiomuseum.org

Italië Magazine editie 5 2019

Italië Magazine editie 5 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Nieuwsbrief

Advertentie

Ads

instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.