Carnevale

Au pair in Milaan

Eindelijk is het dan zover. Na maanden Italiaans leren met als doel naar de Universiteit van Gastronomiewetenschappen te mogen, kan ik mij eindelijk aanmelden.  Na vele  documenten, stempels en vertalingen heb ik dan eindelijk alles bij elkaar om me aan te melden. Dit betekent natuurlijk niet dat ik al ben aangenomen. Maar mijn doel komt eindelijk dichterbij.

De aanmelding is een lange procedure. Eerst alle documenten inleveren, dan een motivatie test doen en een brief schrijven, een analytische schrijftest en als laatste stap een interview. Ik kan nu niets meer doen dan geduld te hebben. Allemaal heel leuk en interessant, maar toch word ik er ook wel een beetje nerveus van. Want wat als ze me nu niet aannemen?

Dit is natuurlijk allemaal in de toekomst, heel spannend en interessant, maar hier in Milaan heb ik het nog prima naar mijn zin. Januari en februari zijn niet echt mooie maanden hier. Sommige dagen staat het strak van de smog, soms komt het met bakken uit de hemel en het is koud. Maar daarvoor krijgen we ook mooie zonnige dagen terug. Soms lijkt het wel lente, heerlijk.

Sinds kort heb ik ook een abonnement bij de sportschool en ben ik daar in mijn vrije tijd vaak te vinden. Soms alleen en soms samen met een vriendin. Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten staat Italië bekend om de machomannen en ik kan je vertellen in de sportschool zie je die ook. Ik hou heel erg van mensen kijken en als ik dan in de sportschool loop is het prachtig om al die typetjes te zien. Aan de ene kant van de sportschool staan de mannen hun biceps op te blazen en aan de andere kant staan de vrouwen squats te doen. Geweldig om te zien, het is zo stereotyp. Wie heeft de strakste buik, wie neemt de zwaarste gewichten? Ze kijken allemaal naar elkaar. Ik wist niet dat een sportschool zo boeiend kon zijn!

 

Mijn sportschool aan de kanalen van Navigli.

 

Wat er verder hier nog in mijn leventje omgaat is dat ik bijna mijn examen heb voor B1 in Italiaans. Over een week zal ik  examen doen in spreken, schrijven, luisteren, lezen en grammatica. Helaas is grammatica nooit mijn sterkste punt geweest, in Nederlands heb ik er moeite mee en in het Italiaans is het zeker niet minder moeilijk. Wat extra oefening is wel nodig voor ik het examen doe. Daarna (als ik het natuurlijk haal), mag ik doorgaan naar B2. Dit zal ook gelijk mijn laatste niveau zijn. Deze zal niet superintensief zijn, maar 6 uur per week en dat 10 weken lang.

 

Het sneeuwt confetti op Piazza del Duomo.

 

Terwijl ik nu aan het studeren ben voor mijn Italiaans, kijk ik naar buiten en zie dat de straten vol liggen met confetti. Want ja, niet alleen in Nederland wordt er carnaval gevierd, maar ook hier! Milaan viert carnevale 4 dagen, in de rest van Italië maar 2 dagen.

 

Cheers  op een mooie Carnevale.

 

Dit weekend heb ik gepland om me overdag te focussen op mijn examen en in de avond carnevale te vieren. Ik leer italiaans  wel door naar school te gaan, maar de praktijk is uiteindelijk de beste manier om een taal te leren. Dus dat geeft mij een goed excuus om mijn computer en boeken te sluiten en te gaan feesten! Fijne carnevale!

 

Italië Magazine editie 1/2023

Italië Magazine editie 1/2023

AwardIM2023

AwardIM2023

Nieuwsbrief

Advertentie

instagram