Botanische kunst

Het is nog steeds het jaar van Leonardo da Vinci in Italië, en in zijn geboortestreek wordt dat bekroond met een tentoonstelling in de Santa Maria Novella te Florence. Da Vinci was, anders dan zijn meeste tijdgenoten, een kunstenaar die de wetenschap in zijn werken wilde laten spreken. Hij stortte zich volledig op het bestuderen van de natuur en haar ­vormen. Zo ontkwam ook de plantenwereld niet aan Leonardo’s potlood: iedere plant die hij tegenkwam werd nauwkeurig ­vastgelegd en onderzocht, zowel om zijn immer nieuwsgierige geest te voeden als om een botanische correctheid in al zijn schilderijen tentoon te spreiden. In de prachtige kloosterkerk van Florence worden dit najaar zijn botanische schetsen getoond. Ze laten zien hoe Da Vinci kunst met wetenschap verbond, en opent de conversatie over hoe wij tegenwoordig evolutie en ecologische duurzaamheid beschouwen.
‘La Botanica di Leonardo’, van 13 september t/m 15 december, Museo di Santa Maria Novella, Florence. labotanicadileonardo.it

Italië Magazine editie 5 2019

Italië Magazine editie 5 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Nieuwsbrief

Advertentie

Ads

instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.