Bagnare il tetto

Yvonne & Govert

Cigliè, ons dorp, wat nog geen 200 inwoners telt heeft wel een bed&breakfast All’Ombra del Castello en een restaurant Al Castello, beiden op loopafstand van ons toekomstige huis. Onderaan de heuvel is de ‘Café Verde’ waar we regelmatig een
cappuccino bestellen en afspreken voor een overleg met de aannemer en de architect. Niet ver daar vandaan is het restaurant Vecchio Mulino. Al snel zijn we daar bekende gasten.

In de winter wordt het hoogste punt van het huis bereikt. In Nederland vieren we dat met pannenbier. In Italië heet het bagnare il tetto, oftewel het dopen van het dak. We geven onze eigen interpretatie aan het vieren van deze mijlpaal. In Nederland kopen we grote bierflessen van ons nationaal bier en bestellen we twee vlaggen, een Italiaanse en een Nederlandse.

 

 

Nadat het dak op ceremoniële wijze gedoopt is met bier, de beide vlaggen op het dak bevestigd zijn vertrekken we naar het restaurant Al Castello voor een lunch met alle betrokken werknemers. Na een korte speech verwennen Paolo en Grazia ons enorm met de lekkerste specialiteiten.

 

 

Om half 4 sluiten af met een groepsfoto. Een mooie herinnering aan een belangrijk moment in het bouwproces.

 

 

Wie zijn wij?

Yonne Koorengevel: ‘Bij het ministerie van Economische Zaken werk ik aan de verduurzaming van ons voedsel. Om ook in de toekomst voldoende en verantwoord voedsel te hebben moeten we meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten consumeren. Mijn dossier richt zich op de consumptie van algen & wieren als plantaardige eiwitbron.’

Govert Visser: ‘Als docent outdoor design, begeleid en leer ik studenten hoe je tuinen ontwerpt. Daarnaast organiseer ik het project Restoring Italian formal Gardens, waarbij ik samen met de studenten de prachtige tuin van Villa Pizzo aan het Comomeer gefaseerd restaureer.’

Italië Magazine editie 3 2019

Italië Magazine editie 3 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Nieuwsbrief

Advertentie

Ads