Bagnare il tetto

Yvonne & Govert

Cigliè, ons dorp, wat nog geen 200 inwoners telt heeft wel een bed&breakfast All’Ombra del Castello en een restaurant Al Castello, beiden op loopafstand van ons toekomstige huis. Onderaan de heuvel is de ‘Café Verde’ waar we regelmatig een
cappuccino bestellen en afspreken voor een overleg met de aannemer en de architect. Niet ver daar vandaan is het restaurant Vecchio Mulino. Al snel zijn we daar bekende gasten.

In de winter wordt het hoogste punt van het huis bereikt. In Nederland vieren we dat met pannenbier. In Italië heet het bagnare il tetto, oftewel het dopen van het dak. We geven onze eigen interpretatie aan het vieren van deze mijlpaal. In Nederland kopen we grote bierflessen van ons nationaal bier en bestellen we twee vlaggen, een Italiaanse en een Nederlandse.

 

 

Nadat het dak op ceremoniële wijze gedoopt is met bier, de beide vlaggen op het dak bevestigd zijn vertrekken we naar het restaurant Al Castello voor een lunch met alle betrokken werknemers. Na een korte speech verwennen Paolo en Grazia ons enorm met de lekkerste specialiteiten.

 

 

Om half 4 sluiten af met een groepsfoto. Een mooie herinnering aan een belangrijk moment in het bouwproces.

 

 

Wie zijn wij?

Yvonne Koorengevel: “Bij het ministerie LNV werkte ik aan de verduurzaming van ons voedsel. Om ook in de toekomst voldoende en verantwoord voedsel te hebben moeten we meer plantaardige en minder dierlijke producten consumeren.”

Govert Visser: “Als docent en tuinarchitect werkte ik met studenten Outdoor Design aan het klimaatadaptief ontwerpen van de buitenruimte bij diverse projecten. Daarnaast was ik betrokken bij de restauratie van de prachtige tuin van Villa Pizzo aan het Comomeer.”

“Recent zijn we allebei met pensioen en hebben wij meer tijd om te genieten van cultuur, natuur en de Italiaanse keuken. Daarnaast richten wij ons op de omvorming van onze tuin in Cigliè, met als rode draad de principes van permacultuur, klimaatadaptatie en biodiversiteit.”

Italië Magazine editie 2/2023

Italië Magazine editie 2/2023

AwardIM2023

AwardIM2023

Nieuwsbrief

Advertentie