Andiamo!

Erika’s treinreis door Italië

Het is bijna zover! Over vier weken zit ik in het zonnige Italia. Ok, dat bijna is wat overdreven want het duurt nog een maand. Toch is mijn reis al begonnen. En ja, ik maak zeker een grote omweg. Vandaar die lange reisduur. Mijn trip voert langs Scandinavië via Centraal-Europa naar Italië. Met de trein.
Andiamo. Dat is wat ik normaal zou zeggen voor een bezoekje aan het zonnige Italia: ‘Laten we gaan.’
Ook in deze zin staat een overdreven woord: we. Er is dit keer geen we. Ik ga alleen. Waar ik meestal met vrienden of familie naar il bel paese afreis, trek ik er deze keer da sola op uit. Na eerst een maand interrailen van Oslo tot aan München, trein ik daarna een maand lang door mijn favoriete land. Met dezelfde redenen als altijd: het weer, het eten, de taal, oh en niet te vergeten het avontuur.

De backpack is klaar. Handig om voor dag van vertrek te weten of alles er in past. Dat betekent niet dat hij de komende anderhalve week niet meer open gaat. Een groot deel van mijn bagage bestaat uit dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Meer dan dat kan er niet mee. Wat dat betreft zal ik het weten ook dat ik zo graag alleen op pad wilde gaan: alleen reizen betekent alleen sjouwen. Dit keer geen verdeling waarbij de een de tandpasta meeneemt en de ander de lenzenvloeistof. Dat mag de pret niet drukken. Schouders eronder (letterlijk) en gaan!
Vanaf half september kun je bericht van mij verwachten vanuit de minder toeristische bestemmingen van het land, of zelfs vanuit de trein, viaggiando. De plaatsen die ik bezoek zijn Trieste, Ancona, Firenze, Livorno en Torino.  Ik ken veel plekken in Italië al goed en wil nu juist eens dáárheen waar je niet zo snel naar toe gaat. Tenzij de Italiaanse treinreisplanner – die is er vast op papier, maar ook in de praktijk? – me anders doet besluiten. Italianen staan nu eenmaal niet bekend om hun punctuele timemanagement.
In mijn verhalen geef ik antwoord op de vraag hoe het is om als vrouw alleen door Italië te reizen met de trein. Ik spreek de taal, ken de cultuur, wat me helpt leuke feitjes boven tafel te krijgen en op de minder toeristische plekken terecht te komen. Onderweg maak ik foto’s en deel ze samen met mijn (trein)ervaringen met jou.
Momenteel weet ik niet precies wanneer ik in Italië aankom, ik weet niet waar ik overnacht en ik weet zoals gezegd ook niet zeker wat mijn plaatsen van bestemming gaan zijn. Goed vooruitzicht! Ik heb in elk geval een volle maand om het avontuur over me heen te laten komen. Ci sentiamo presto!

Erika reist een maand lang in haar eentje per trein door Italië. Hier doet ze verslag van haar bevindingen.

Italië Magazine editie 5 2019

Italië Magazine editie 5 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Restaurant van het Jaar 2019

Nieuwsbrief

Advertentie

Ads

instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.