De laatste weken…

Au pair in Milaan

Daar is het dan eindelijk hoor! Lekker weer! En wat voor een weer, temperaturen tot bijna 30 graden. En hoe is dat beter te combineren dan met de Salon del Mobile. Je hebt er vast weleens over gehoord, DE jaarlijkse designbeurs voor interieur in Milaan. De hele stad staat vol met design en het mooie is dat je overal gratis naar toe kan. Het trekt publiek van over de hele wereld, wat de stad nog gezelliger maakt. Ikzelf heb genoten om zoveel mogelijk events en tentoonstellingen te zien als ik kon in  6 dagen.

Dinsdag 17 april was de opening en mijn keuze viel op la Triennale. La Triennale is een museum met grote tuin, door het hele gebouw is er kunst te zien, evenals in de tuin.

Nou, dus ik gehaast die dinsdagavond van mijn werk doorgeraced op mijn hakken naar la Triennale met een vriendin om daar de exposities te kunnen bekijken en een drankje te drinken. Toen we daar kwamen aanlopen stond er een groot jacht voor de deur van het museum, gepresenteerd met blauw licht en rook eromheen. Binnenin het gebouw waren er meerdere dingen te zien. Het was heel divers, de toekomstige Mini was er te zien, maar ook allemaal maquettes van prachtige nieuwe gebouwen.

Alle andere dagen heb ik nog veel gezien op het gebied van design en ben ik naar verschillende events geweest verspreid over de stad, van een foodtruck festival tot een silent disco!

 

Nu heb ik nog maar 3 weken te gaan als au pair hier in Milaan. Het geeft me een heel dubbel gevoel. Ik ben ontzettend benieuwd en nieuwsgierig naar de studie in Bra en dat ik er nu eindelijk aan kan gaan beginnen, maar ik heb in Milaan ook een heel leuk leven opgebouwd en dat is jammer om achter te laten! Ik heb zoveel contacten gelegd en veel gezien dit jaar, daar ben ik ontzettend blij mee. Tijd is voorbij gevlogen en als terugkijk naar dit afgelopen jaar kan ik dik tevreden zijn met deze ervaring, het was niet zomaar een ervaring, ik heb Italiaans geleerd en ben er nu klaar voor om te gaan studeren aankomende september.

Nu de laatste weken zijn aangebroken probeer ik nog zoveel mogelijk te doen. In de weekenden naar wat mooie plaatsen en veel tijd doorbrengen met mijn vrienden. Zo ga ik dit aankomend weekend op zaterdag naar Parma en de zondag naar het strand (als het weer meezit). Maar ik wil natuurlijk ook nog genieten in Milaan. Gelukkig zijn er veel leuke dingen te doen door de hele stad, zo was er een eetweek met ijsfestival of carbonarafestival. Er wordt ontzettend veel georganiseerd.

Ikzelf ga graag naar de Milanovino aperitivo, die is er elke donderdag op een andere locatie in Milaan. Je betaald 15 euro en krijgt onbeperkt wijn en eten. Elke week staat er een andere regio van Italië centraal, zo kan je dus de ene week Piemontees eten krijgen en de andere keer Toscaans of Pugliees.

Mijn tijd hier in Milaan als au pair zit er dan wel bijna op, maar over 3 maanden ben ik weer terug in Bra aan de Universiteit voor Gastronomische Wetenschap, om mijn passie voor eten na te jagen!

 

 

Italië Magazine editie 1/2023

Italië Magazine editie 1/2023

AwardIM2023

AwardIM2023

Nieuwsbrief

Advertentie

instagram