Nu in de winkel!

Agenda

Alles over het Colosseum

Voor het eerst is, in de monumentale gangen van het Colosseum, een tentoonstelling ingericht met als onderwerp het Amphitheatrum Flavium zelf. In zes verschillende afdelingen wordt de geschiedenis van dit wereldwonder vanaf de bouw tot op heden uitvoerig belicht. Hoe keizer Vespasianus besloot om op de plek van een door Nero aangelegd kunstmatig meer een …

Meer agendatips

Blogs

Rijstoogst

Piemontini

‘Risotto ai funghi porcini è come una bomba’, zegt boer Claudio met een verlekkerde grijns op zijn gezicht. Handenwrijvend gaat hij verder: ‘Ik verheug me er nu al op! Eind september wordt de rijst geoogst, precies een maand later worden de paddenstoelen uit de heuvels van Monferrato aangevoerd. Alles is vers: de rijst, de funghi

Lees verder

Granturissimo

Crimineel lekker

Wie tijdens een bezoek aan Milaan op zoek is naar een onalledaags restaurant, is bij In Galera aan het juiste adres! Dit culinair paradijsje bevindt zich namelijk in… de gevangenis. Het idee om in de bekende Bollate-­gevangenis een restaurant op te zetten, kwam vanuit de hotelschool die wordt aangeboden aan gedetineerden. Omdat stage lopen buiten …

Meer reistips

Restaurant van het Jaar

Restaurant van het Jaar

second-home-beurs-2017

second home beurs 2017

Cruise Event 2017

Cruise Event 2017

Cavallaro

Cavallaro

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de Italië Magazine nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en inspirerende vakantietips!

Koffiecentrale

Koffiecentrale

Columns

De ratten van Rome

Rosita Steenbeek

‘De schoonmaker heeft een rat gesignaleerd beneden in de cortile’, vertelde Viviana, die aan de overkant van de binnenhof woont. ‘Je moet een roostertje kopen voor op de afvoer van je terras.’ Het zal zo’n vaart niet lopen denk ik. Ik woon een stukje hoger en in al die jaren heb ik hier nog …

Meer columns

Word abonnee!

Neem of geef nu een abonnement op Italië Magazine en kies uit een van de welkomstgeschenken of neem of geef een kortingsabonnement.

Abonneer

Mail & Win

Italiaanse kersttraditie

Eeuwenlang was panettone, hét Italiaanse kerstgebak, voorbehouden aan de gegoede burgerij van Milaan. In 1932 maakte Vincenzo Bonifanti een variant op de klassieke panettone, namelijk met lokale hazelnoten bovenop. De panettone classico van Bonifanti bevat rozijnen, gekonfijte sinaasappel- en citroenschillen en heeft een bovenlaag van verkruimelde hazelnoten en hele amandelen. Elke panettone wordt bovendien …

Maak kans

Nuovo

Speelse oorversiering

Ondanks dat deze twee oorbellen niet hetzelfde zijn, is het duidelijk dat ze bij elkaar horen. Doordat de zes kwastjes – drie aan elk oor – allemaal een andere kleur hebben ontstaat een vrolijk effect.
Radà, wooden bead earrings, € 126, www.rada.it.

Meer nuovo

Volgend nummer o.a. Verrassend eten in Rome & koken op Sicilië